Vacature: (Allround) Laborant

fulltime of parttime in te vullen (minimaal 3 dagen per week)

Ben jij die “Labrat” die ons gaat helpen de kwaliteit van onze producten op het huidige hoge niveau te borgen?

In de functie van laborant heb je namelijk een belangrijke rol in het monitoren en borgen van de kwaliteit van onze mooie dagverse zuivelproducten die wij leveren aan alle grote supermarktketens in Nederland!
Dit ga je doen:
Om de kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen verricht je chemische, fysische en microbiologische analyses. Dit doe je aan de hand van het ”keuringsplan”. Je neemt monsters, beoordeelt de analyseresultaten, legt verbanden, trekt conclusies en doet indien nodig voorstellen om te verbeteren. Uiteraard op basis van de gestelde kwaliteitsnormen. Waar nodig onderneem je direct actie. Of het nu gaat om het melden van een afwijking of het verwerken en afhandelen van een blokkade.
Je zorgt ervoor dat je leidinggevende en andere belanghebbenden hierbij zijn aangesloten.
Je werkt nauw samen met de collega’s binnen het Team maar ook met de collega’s van de afdeling Productie en Processing, met als doel een optimale kwaliteit te realiseren.
Je krijgt van je collega’s van Productie en Processing verschillende monsters aangeleverd. Aan jou de taak om deze monsters te voorzien van de juiste codering en locatie, zoals een P+0 monster, microbiologisch of een THT onderzoek. Ook het nemen van een dagvers monster zoals een prikpunt of het nemen van een representatief yoghurt sample uit een productietank behoort tot de taken.
Je onderhoudt contacten met externe laboratoria en zorgt voor de verzending van de monsters.
Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van laboratorium apparatuur, de afstellingen daarvan en het doelgericht inzetten van deze instrumenten. Aanvullen van laboratorium benodigdheden en een melding maken wanneer een artikel niet tijdig voorradig is.
Je voert diverse analyses uit, zoals bijvoorbeeld: wateranalyses, chemische titraties op de CIP, viscositeitsbepaling, densiteit, pH-meting, kalibraties, temperatuurregistratie, etc.

En last but not least: Als medewerker van de afdeling kwaliteit loop je met regelmaat hygiëne en kwaliteitsrondes binnen de organisatie om te verzekeren dat hygiëne- en kwaliteitsbewustzijn op peil blijven en voedselveiligheid gewaarborgd blijft.

 

Wat vragen wij van jou?
Je beschikt over een afgeronde MBO/HBO opleiding
Je hebt aantoonbare werkervaring in de industrie (zuivel achtergrond is een pre)
Je beschikt over actuele kennis van en hebt ervaring met kwaliteit- en voedselveiligheidssystemen
Je bent flexibel inzetbaar tussen 06:30-17:00u
Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands (spreken en schrijven)

Je beschikt over de volgende eigenschappen:
Je bent accuraat, zorgvuldig en werkt gestructureerd
Je bent analytisch
Je bent proactief en wacht niet af
Je staat stevig in je schoenen
Je bent communicatief vaardig
Je bent een echte teamspeler.

Wat wij daar tegenover zetten!
Je maakt deel uit van een succesvolle en snelgroeiende organisatie in de Zuivelindustrie
We hebben een informele werksfeer met korte lijnen.
Grote verscheidenheid in werkzaamheden en veel afwisseling
Uiteraard is er ruimte voor nieuwe en onderbouwde ideeën
De mogelijkheid om je door te ontwikkelen door het volgen van trainingen/cursussen
Cao Zuivel
Een goed pakket aan (pensioen-)verzekeringen
Reiskostenvergoeding van 21 cent/kilometer
Mogelijkheid tot deelname aan Fiscfree: extra secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel

 

Werken bij Veco Zuivel
Bij Veco Zuivel werken dagelijks ca. 80 medewerkers met zorg, passie en enthousiasme aan de kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten. De fabriek is met de auto goed bereikbaar, centraal in Nederland in de strak aangelegde Flevopolder tussen de windmolens en de boerderijen. Vanuit het dorp Zeewolde is Veco Zuivel ook prima te fietsen.

Veco Zuivel is in 1974 gestart op een boerderij in Leusden en in 2009 in Zeewolde verder gegaan als familiebedrijf in een eigen fabriekspand. Sinds 2022 zijn we onderdeel van Farmel Dairy Business en lopen voorop bij het verwerken van meerdere bijzondere melkstromen tot verschillende hoogwaardige zuivelproducten. In onze moderne en innovatieve fabriek wordt dagelijks rauwe boerderijmelk verwerkt tot dagverse consumptie-zuivelproducten, die voornamelijk onder private label terug te vinden zijn in het koelschap van de verschillende supermarktketens in Nederland. Naast koemelkproducten zijn ook het geitenzuivel merk Betsie’s en het dessert Bessola Krentjebrij onderdeel van de productportfolio.
Reageren?
Wij horen graag van je. Ook als je niet (helemaal) voldoet aan alle voorwaarden kunnen we kijken of er wellicht andere mogelijkheden zijn binnen ons bedrijf. Of misschien weet jij wel iemand voor wie deze functie geknipt is? Voel je dan vooral vrij om deze vacature door te zetten / te delen, alvast bedankt daarvoor!

Je kunt je sollicitatie mailen naar pz@vecozuivel.nl t.a.v. Elaine Meissner. Stuur ook vooral je cv mee. Liever per post? Dat mag natuurlijk ook: Veco zuivel, t.a.v. van Elaine Meissner, Werktuigweg 37, 3899 AN Zeewolde. Voor vragen over deze functie kun je bellen met 036-549 4000.

Wanneer je solliciteert worden je gegevens alleen gebruikt om je sollicitatie intern te verwerken en niet aan derden verstrekt. Je gegevens worden binnen 4 weken na afronding van de procedure   vernietigd of bij aanname opgeslagen in je personeelsdossier.